perjantai 29. toukokuuta 2009

Täytekakkupohja joka ei epäonnistu koskaan

Tässä ohjeet täytekakkupohjaan joka ei epäonnistu koskaan. Tämä ei lässähdä ja pohjasta ei tule mureneva edes pakastimessa.

Täytekakkupohja
5 munaa
0,25 kg sokeria
0,175 kg vehnäjauhoja
0,075 kg perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa aluksi pelkästään huoneenöämpöisiä munia.

2. Lisää joukkoon sokeri.

3. Vatkaa kunnes vaahto on kuohkeaa ja paksua.
4. Lisää loput kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita vaikkapa puuhaarukalla.

5. Kaada kakkuvuokaan.

6. Paista uunissa 175´C n. 1 h (mie paistan omassa uunissa ensin 10 min. 175'C ja tämän jälkeen lasken lämmön 150'C ja paistan kakun loppuun kypsäksi. Siksi näin koska uunini on aika tehokas).
7. Kumoa vuoka heti paistamisen jälkeen.

Edit, poistin ohjeen desimitat koska ne oli oletettavasti päin mäntyä :), koska ite teen kakkupohjat aina grammoissa ja kiloissa ;).

29 kommenttia:

PuuVilla kirjoitti...

Miksi vuoka kumotaan heti paistamisen jälkeen?
Mä olen kuullut joskus ja noudattanut ohjetta, että annan kakun seistä vuoassa jähtyen.

Mimma kirjoitti...

Moi! Mie kumoan kakun heti paistamisen jälkeen koska pohja kohoaa paistaessa niin se ei jää "kiikkeräksi" kun kumoan sen heti.
Kakkuvuoan voi vielä jättää kakun päälle kumoamisen jälkeen jos haluaa kakkupohjasta mehevän...

Anonyymi kirjoitti...

Oletko kokeillut reseptiäsi koskaan gluteenittomana? Mulla lssähti kyllä vehnäkakkukin, mutta gluteeniton olisi kiva saada onnistumaan. Ajattelin tätä kokeilla, kun on kakun tarve. T. Siukku

Mimma kirjoitti...

En oo gluteenittomana kokeillu...
Toivottavasti pohjasi onnistuu ja tykkäät "koostumuksesta"...

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kokeiltu gluteeniton versio tästä kakusta. Korvasin vehnäjauhot suoraan Sunnuntain gluteenittomalla jauhoseoksella. Niissä on paino-tilavuussuhde sama kuin vehnäjauhoissa. Taikinasta tuli paljon paksumpaa kun mulla aiemmin. Mutta eipä kakku lässähtänyt, koostumus oli musta hyvin pitkälti samanlainen kun muissakin. Ainoa ero taisi olla, että kakun pintaan muodostui parin millin kova kerros, joka ei pehmennyt vaikka oli yön muovipussissa. Se mureni sitten kun täytin kakun. Mutta kyllä oli kiva täyttää kakkua joka ei ollut lässähtänyt. Kiitos ohjeesta siis!
T. Siukku

Mimma kirjoitti...

Siukku: Kiva, että kakku onnistui...
Mureniko pohja pahastikin? Aika napakka siitä kuoresta tulee, mutta en oo huomannut, että se kovin murenisi:(...

Siukku kirjoitti...

Voi olla että tuo kuoren kovuus johtui myös siitä että käytin silikonivuokaa. Kyllä siitä hyvin kakun sai tehtyä, piti vaan leikata varovasti, että reuna ei repeä. Mutta tätä kokeillaan uudestaankin kyllä. Kiitos vaan ohjeesta.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä se epäonnistui samantien. Voiskohan syynä olla gluteenittomat jauhot? Roskiin meni... Kärysi vain uunissa vartin jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Paljonko nuo mitat on dl:ssa?

Anonyymi kirjoitti...

Oi kiitos, tuli kerrassaan mainio kakku! Pohjasta sai helposti kolme kunnon kerrosta, eikä hädin tuskin kahta kuten joskus on käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Onnistui erinomaisesti, mutta ainoa miinus oli että pinta kohosi liian pyöreäksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitosta milijoonasti ohjeesta :) Kerrankin kakkupohja joka oikeasti onnistuu :D

Anonyymi kirjoitti...

Paras ohje jolla olen koskaan tehnyt!! Kiitoksia
-Petra

Anonyymi kirjoitti...

Tein ohjeellasi kakkupohjan, ja se meni täysin pieleen. Se oli päältä paksu ja kova, ja päällinen murenikin käsiin ja piti heittää roskiin. Sen jälkeen leikkasin kahteen osaan jäljellejääneen osan, ja sekin mureni aikalailla ja oli tahmea sisältä. MITÄ tein väärin?

Unknown kirjoitti...

Voiko pohjan antaa odottaa seuraavaan päivään?
-Hessu

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kokeilla. Nimittäin edellinen kakkupohja epäonnistui täydellisesti. Toivottavasti tämä onnistuu.:)

Anonyymi kirjoitti...

Mie ja kokeilin ja kakkuhan onnistui!!!
En mikään kovin kummoinen jauhopeukalo ole ja monen monta kakkupohjaa on epäonnistunnu, mutta tällä ohjella minäkin onnistuin ja tällä ohjella teen toistekkin =)

Anonyymi kirjoitti...

elämäni ensimmäinen kakku meni just uuniin. katotaas mitä näillä ohjeilla tulee!!!

Mimma kirjoitti...

Miten kakkupohjasi onnistui? Toivottavasti onnistui erittäin hyvin :)...

Anonyymi kirjoitti...

Itse annan jäähytä vuoassa ja leikkaan päällimmäisen kuivuneen kerroksen pois, näin se ei jää edes pohjalle jolloin kakkua on helpompi leikata. ; )

irkku kirjoitti...

Loistava ohje! Kerrankin sain kakkupohjat onnistumaan täydellisesti, jes! Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Vinkkaapa vielä, missä vaiheessa lisäät sokerin muniin ja yhdistelet kuivat aineet... Mulle kävi nimittäin just niinkun tuolla aiemmin joku kertoi, että pintaan kohoaa kova kuori, ja sisus jää tahmeaksi eikä tahdo millään kypsyä. Vatkasinko liian vähän/liikaa? Uuni outoilee? Olis kiva saada lisävinkkiä, kun noin moni kehuu että tuli hyvä, enkä ihan kokematon leipuri ole minäkään ;)

Mimma kirjoitti...

Harmi, että pohjasi epäonnistui...
Itse vatkaan ensin pelkkiä munia täydellä teholla niin, että munat muuttuvat ihan pieniksi "kupliksi".
Sitten vatkaan täydellä sokerin sekaan. Sitten puuhaarukalla tms. jauhot sekaan.
Mittasithan sokerit tarkasti?
Kauan annoit olla uunissa? Ja kokeilitko tikulla kypsyyttä?
Entä milloin leikkasit kakun?
Itse leikkaan vasta seuraavana päivänä kun pohja on ollut yön kylmässä...
Toivottavasti asia selviää.

Anonyymi kirjoitti...

Heipsus! Itsekin tein kaksi epäonnistunutta kakkupohjaa tällä ohjeella ennen kuin käännyin äiskän puoleen ja heti onnistui. Sama kävi minulle kuin muillekin, että kakkuun tuli kova pinta ja sisältä jäi tahmeaksi. Onnistuneeseen ohjeeseen laitoin 1,5 dl vähemmän sokeria, joten voisiko tuo dl mittaus olla sokerin suhteen pielessä?

Anonyymi kirjoitti...

Nuo dl-mitat ovat pielessä sokerin osalta.
Jos sokeria tulee 250g ja 1dl sokeria painaa 80g
--> sokeria tarvitaan siis noin 3dl.

Unknown kirjoitti...

Eikö kakkupohjaa ole yleensä laitettu haluttu munamäärä, josta katsotaan paljonko sokeria ja jauhoja tulee. Mittasuhteessa siis saman verran??

Anonyymi kirjoitti...

Minkäkokoinen tuo vuoka on? Itsellä 26cm halkaisijaltaan mutta en saa taikinasta kuin muutaman sentin kerroksen pohjalle

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Erinomainen kakkupohja! Olen käyttänyt tätä jo lukuisia kertoja ja aina on onnistunut erittäin hyvin (nimenomaan desimitoilla, minulla ei ole tarkkaa vaakaa). Laiska kun olen, en ole koskaan tulostanut ohjetta talteen....ja nyt kun kaikessa kiireessä aloin tehdä kakkupohjaa ja etsin jälleen kerran ohjeen netistä huomaan, että desimitat on poistettu! Voi sentään, nyt kai alan räknäämääm mitä nuo painomitat ovat tilavuusmittoina...oivoi...Eli harmi, että poistit tilavuusmitat, niitä olisin nyt tarvinnut. Mutta täydellinen ohje siis, kiitokset siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, sä oot poistanut desimitat :O En tiedä oliko ne päin mäntyä vai ei, mutta hyvän kakkupohjan niillä tein monta, monta kertaa. Mun keittiövaaka on niin epäluotettava, että en tiedä onnistuuko seuraava tekele. No, yritetään :)